top of page
UniCool.png

Home > Projecten > Jouw kantoorpand gasloos maken?

Nieuwe F-gassenverordening een probleem? Niet als het aan UniCool ligt!

De kogel is door de kerk: nadat op 16 januari het Europees Parlement al instemde met de tekst van de nieuwe F-gassenverordening, ging op 30 januari ook de Raad van Ministers akkoord. Het doel van de nieuwe verordening is het milieu te beschermen door de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen te verminderen. Voor jou als ondernemer betekent dit dat je binnenkort geen zogeheten “gehalogeneerde fluorkoolwaterstoffen’ (HFK’s) in jouw nieuwbouw klimaatinstallaties en koelsystemen mag gebruiken. Is dat een probleem? Niet als het aan UniCool ligt. In dit artikel leggen we uit waarom.

De inhoud van de nieuwe verordening

In het kort komt de tekst van de nieuwe verordening erop neer dat het Europees Parlement het gebruik van F-gassen zo snel mogelijk wil afschalen, tot een totale 100% afschaffing in het jaar 2050. Het verschil met de vorige verordening is dat HFO’s (oftewel Hydrofluoroolefin) en medische F-gassen nu ook onder de quota vallen. Met als gevolg dat je alleen nog laag GWP(Global Warming Potential)-koudemiddelen in je klimaatinstallaties en koelsystemen mag gebruiken. Daarnaast moet je met het oog op de veiligheid gecertificeerd zijn om met natuurlijke koudemiddelen (zoals ammoniak, CO2 en koolwaterstoffen) te mogen werken.

UniCool kan je helpen!

Dus: betekent deze nieuwe F-gassenverordening extra werk? Ja. Maar gelukkig kan UniCool je snel en eenvoudig helpen om dit probleem op te lossen. Wij werken namelijk uitsluitend met de duurzame en voordelige warmtepompen van Enerblue. En deze warmtepompen zijn standaard voorzien van natuurlijke koudemiddelen! Bijkomend voordeel is dat onze monteurs en zelfs onze engineers gecertificeerd zijn (F-gassen en ACB Vakbekwaamheidsbewijs) en daardoor als geen ander weten hoe je met natuurlijke koudemiddelen moet werken. Kortom: het is superbelangrijk dat jouw organisatie de nieuwe F-gassenverordening goed in het bedrijf implementeert, maar gelukkig kan je hierbij professionele en deskundige hulp krijgen van UniCool.

Vragen kost je niets!

Wil jij weten wat de nieuwe F-gassenverordening voor jouw bedrijf betekent? Neem dan contact op met onze salesmanager Martijn Kolk op +31(0) 6 12 88 90 78 of stuur een e-mail naar martijn.kolk@unicool.nl. Hij zal je de noodzakelijke vragen stellen en op basis van jouw antwoorden een vrijblijvend advies geven.

Unicool-Zwolle-03.jpg

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Martijn Kolk helpt u graag verder

Contact
bottom of page