top of page
UniCool.png

Home > Actueel

Onze verhalen

UniCool groeit. Unicool is een jong bedrijf met allemaal mensen die al jaren actief zijn in de koeltechniek. Het koel houden van serverruimtes en datacenters is een vak apart. Dit zijn dé plekken om een duurzame energietransitie waar te maken. De wetenschap stelt ons in staat steeds duurzamere keuzes te maken, een kleinere footprint achter te laten en daarmee ook nog eens aanzienlijke energiebesparingen voor onze opdrachtgevers te realiseren. We zijn trots op onze referenties, krijgen mooie opdrachten gegund en hebben geweldige uitdagingen in het verschiet. We gunnen u graag een blik achter de schermen. Lees hier de verhalen van onze opdrachtgevers en collega’s.

Filter op

Alle
Projecten
Partners

Actueel

F-gassen uitfaseren? UniCool verwarmt alleen met natuurlijke koudemiddelen!

Ben je ondernemer en heb je een eigen kantoorpand? Dan is er een eenvoudige manier om het energielabel een duurzame boost te geven. Hoe? Door jouw pand niet meer met aardgas, maar met warmtepompen met natuurlijke koudemiddelen te verwarmen. UniCool kan je helpen om deze duurzame stap te zetten. Wij werken namelijk uitsluitend met de duurzame en voordelige warmtepompen van Enerblue die standaard voorzien zijn van natuurlijke (zeer lage GWP) koudemiddelen. In dit artikel vertellen we hoe je snel en eenvoudig vaarwel kunt zeggen tegen synthetische F-gassen en zo het duurzaamheidsgehalte binnen je bedrijf bevordert. 

3. Fgassen.jpg

Actueel

Nieuwe F-gassenverordening een probleem? Niet als het aan UniCool ligt!

De kogel is door de kerk: nadat op 16 januari het Europees Parlement al instemde met de tekst van de nieuwe F-gassenverordening, ging op 30 januari ook de Raad van Ministers akkoord. Het doel van de nieuwe verordening is het milieu te beschermen door de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen te verminderen. Voor jou als ondernemer betekent dit dat je binnenkort geen zogeheten “gehalogeneerde fluorkoolwaterstoffen’ (HFK’s) in jouw nieuwbouw klimaatinstallaties en koelsystemen mag gebruiken. Is dat een probleem? Niet als het aan UniCool ligt. In dit artikel leggen we uit waarom.

Projecten

Jouw kantoorpand gasloos maken? UniCool regelt het snel én simpel!

Ben je helemaal klaar met het torenhoge gasverbruik in jouw (monumentale) kantoorpand? Maar denk je dat er een ingrijpende verbouwing nodig is om het gebouw gasloos te maken? Dan hebben we goed nieuws: met de warmtepompen van Enerblue ben je in no time van het gas af. Zónder grote aanpassingen aan of in je pand. En mét het voordeel van een veel lagere energierekening. In dit artikel vertellen we je meer over de unieke aanpak van UniCool.

ac16048e2af3d5f688f99419170e60b3_edited.png

Nieuwe collega

Welkom Remco!

Motorrijden is één van zijn passies. Een paar keer per jaar vind je hem aan de waterkant in Frankrijk om te gaan karper vissen. Samen met zijn vrouw is kamperen zijn favoriete vakantie

11feb1616a2e2ba986f2bf439763af2b_edited.png

Nieuwe collega

Welkom Ference!

Ference is getrouwd en trotse vader van 2 dochters. In zijn vrije tijd sleutelt Ference graag aan motoren. Trekt regelmatig zijn hardloopschoenen aan om een rondje te sporten en beoefent hij de schietsport airsoft.  

UniCool - meet the team! Jordy Boogert.png

Nieuwe collega

Welkom Jordy!

Onlangs is Jordy bij ons gestart als Service Engineer. We hebben hem een paar vragen gesteld om hem nog beter te leren kennen.

UniCool - Enerblue 2.png

Nieuws

UniCool trotse partner van Enerblue

Met veel trots kunnen wij melden dat ons partnerportfolio is uitgebreid. Enerblue is fabrikant van koelmachines en warmtepompen voorzien van onder andere natuurlijke koudemiddelen. De constant groeiende organisatie ontwerpt en produceert op basis van de klantbehoefte elke afzonderlijke warmtepomp- en koelmachine in eigen huis. Zo kan Enerblue steeds weer innovatieve, duurzame en efficiënte oplossingen op maat bieden. Een belofte die goed bij onze eigen identiteit past.

Unicool_Enschede_25.jpg

Project

Nieuwe drycooler voor InterDC

InterDC heeft vier datacenters in Oost-Nederland. Het bedrijf ‘huisvest’ data van bedrijven in Twente en de Achterhoek. Veilig en dichtbij ‘huis’. De groene datacenters draaien op 22% windenergie, 64% waterkracht en 14% biomassa. Voor de koeling ervan wordt sinds kort gebruik gemaakt van de temperatuur van de buitenlucht. Daarin speelde UniCool een prominente rol.

UniCool

Nieuws

Nieuw UniCool kantoor

Sinds dit jaar hebben we ons eigen kantoor aan de Baileystraat 7B in Zwolle. Onlangs is het pand in onze UniCool kleuren geverfd en daarmee is het nu helemaal af. Komt u binnenkort een bezoekje brengen aan ons nieuwe kantoor? De koffie staat altijd klaar!

1. Uitfaseren.jpg
2. Jouw kantoorpand gasloos maken.jpg
Contact
Unicool-Zwolle-03.jpg

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Martijn Kolk helpt u graag verder

bottom of page