top of page
UniCool.png

Home > Actueel > F-gassen uitfaseren?

F-gassen uitfaseren? UniCool verwarmt alleen met natuurlijke koudemiddelen!

Ben je ondernemer en heb je een eigen kantoorpand? Dan is er een eenvoudige manier om het energielabel een duurzame boost te geven. Hoe? Door jouw pand niet meer met aardgas, maar met warmtepompen met natuurlijke koudemiddelen te verwarmen. UniCool kan je helpen om deze duurzame stap te zetten. Wij werken namelijk uitsluitend met de duurzame en voordelige warmtepompen van Enerblue die standaard voorzien zijn van natuurlijke (zeer lage GWP) koudemiddelen. In dit artikel vertellen we hoe je snel en eenvoudig vaarwel kunt zeggen tegen synthetische F-gassen en zo het duurzaamheidsgehalte binnen je bedrijf bevordert. 

Van synthetische naar duurzame verwarming

Meer en meer wordt de verduurzaming bij bedrijven en overheidsinstanties in de wet verankerd. Vanuit Europa zijn duurzame verordeningen opgesteld die door alle lidstaten uitgevoerd moeten worden. Dus ook door Nederland. Dit betekent dat ook jij als ondernemer actief duurzame stappen moet gaan zetten. Elk kantoorgebouw in Nederland moet met ingang van 1 januari 2023 minimaal aan energielabel C voldoen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je jouw pand met laag GWP (Global Warming Potential)-koudemiddelen moet gaan verwarmen en zo een deel van de huidige F-gassen wordt uitgefaseerd. Gelukkig kan UniCool je snel en eenvoudig helpen in de transitie van synthetische naar duurzame verwarming.

Warmtepompen van Enerblue

Met het oog op de energietransitie hebben wij veel aandacht voor duurzame warmtebronnen. Daarom is het een logische stap dat wij met de warmtepompen van Enerblue werken, aangezien deze standaard voorzien zijn van natuurlijke koudemiddelen. Kies je voor een warmtepomp van Enerblue, dan kies je automatisch voor een verwarmingssysteem met laag GWP koudemiddelen (GWP = 3 of 1) en niet voor de traditionele koudemiddelen die PFAS bevatten. En dat helpt niet alleen enorm om het energielabel C voor jouw kantoorpand te behalen, maar ook de milieubelasting te verminderen.

Gecertificeerde vakmannen

Het is belangrijk dat je een verwarmingssysteem met natuurlijke laag GWP koudemiddelen alleen door een gecertificeerd bedrijf als UniCool laat installeren. Onze monteurs en zelfs onze engineers zijn gecertificeerd (F-gassen en ACB Vakbekwaamheidsbewijs) en weten daardoor als geen ander hoe je met natuurlijke koudemiddelen moet werken. Bij het toepassen van natuurlijke koudemiddelen is veiligheid prioriteit nummer 1. Onze verwarmingssystemen zijn dan ook uitgerust met een detectiesysteem om lekkages vroegtijdig waar te nemen en te melden via het gebouwbeheerssysteem of via UniCool-monitoring.

Wil jij ook duurzaam gaan verwarmen?

Wil jij weten wat de uitfasering van F-gassen voor jouw bedrijf betekent? Bekijk dan het overzicht van wet- en regelgeving F-gassenverordening. Vanzelfsprekend kan je voor een vrijblijvend advies ook contact opnemen met onze salesmanager Martijn Kolk op +31(0) 6 12 88 90 78 of stuur een e-mail naar martijn.kolk@unicool.nl.

Unicool-Zwolle-03.jpg

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Martijn Kolk helpt u graag verder

Contact
bottom of page