WARMTEPOMPEN

Om in de huidige tijd uw gebouwen duurzaam te verwarmen wordt er vaak over warmtepompen gesproken, eigenlijk is dit een omgekeerde koelmachine, welke in staat is om zelfs bij lage buitentemperaturen warmte uit de buitenlucht te halen en deze aan het gebouw ter beschikking te stellen. Daarnaast zijn er ook warmtepompen beschikbaar welke water uit bijvoorbeeld een bronsysteem gebruiken voor de verwarming van uw gebouw. Wat vaak vergeten wordt is dat de computerruimte of het datacenter het gehele jaar door een warmtebelasting heeft, welke doorgaans naar buiten toe wordt afgeblazen. In de energietransitie is dat eigenlijk ondenkbaar dat we die warmte van het datacenter zomaar weg blazen in de buitenlucht.

Door op een slimme manier uw computerruimte / datacenter te koppelen aan de gebouw gebonden installatie kunt u tijden de koude periode deze zgn. restwarmte hergebruiken in uw eigen gebouw. Hierdoor wordt uw toegevoegde energie nog een keer gebruikt, nadat deze server van rekenkracht heeft voorzien. Doordat het systeem de warmte aan het gebouw afgeeft komt er natuurlijk weer koel water terug.

 

Ook voor kleinere ruimtes zijn hier vaak relatief eenvoudige en goed werkbare mogelijkheden voor in combinatie met uw VRF installaties, ook deze kunt u door ons laten aanleggen.

Hierbij valt te denken aan:
 

  • Koelmachines met volledige of gedeeltelijke heat-recovery

  • Omkeerbare warmtepompen lucht/lucht

  • Omkeerbare warmtepompen lucht/water

  • Water/water warmtepompen

  • VRF installaties met heat recovery
     

Wilt u voorop in de energietransitie tegen een betaalbare prijs, neem dan contact met ons op om een afspraak te plannen met één van onze adviseurs.

OVER ONS

Vanaf 1 mei 2020 zal het bedrijf UniCool als zelfstandige B.V. gespecialiseerd in airconditioning voor serverruimtes en datacenters opereren.

 

Koeling en airconditioning voor serverruimtes en datacenters zijn vandaag de dag cruciaal voor uw processen. Hierdoor worden er hoge eisen gesteld aan betrouwbaarheid, energieverbruik en flexibiliteit. Doordat we goede afspraken hebben met onze partners kunnen we snel schakelen en zal dit de service en dienstverlening nog meer ten goede komen!

 

UniCool zal geleid worden door een aantal mannen met ruime kennis en ervaring op het gebied van serverruimte en datacenter koeling. Zo zijn zij al meer dan 20 jaar werkzaam is deze specifieke branche van computerruimte airconditioning, koelmachines en warmtepomp installaties.

 

CONTACT

Baileystraat 14
8013 RV Zwolle

 

info@unicool.nl


Tel: 088 6034603