top of page

" Een investering in een beter milieu, een schonere toekomst en rendabel op de lange termijn, omdat op stroom bespaard wordt. In die duurzame visie hebben InterDC en UniCool elkaar gevonden. "

Groeien in het oosten

De datacenters zijn gebouwd vanwege ruimtegebrek in het westen. Roland Kamphuis, CEO/owner bij InterDC licht dat toe. “InterDC bestond al. Wij verzorgden de hosting voor onze groeiende zusteronderneming InterRacks. In Amsterdam was geen ruimte meer om te groeien, dus besloten we een datacenter in Enschede op te richten. Vrijwel meteen dienden zich anderen aan die rackspace en/of andere datadiensten bij ons wilden afnemen.”

Draaien op hoog niveau

“Wij draaien op hoog niveau. Letterlijk boven de zeespiegel, in tegenstelling tot datacenters in het westen. Met technisch gezien ook. Wij hebben sinds de oprichting in 2011 nog nooit een onderbreking van onze dienstverlening gehad. Ons paradepaardje zijn onze UPS’en, een hightech en energiezuinige oplossing die zeker een kwartier de volledige load van een datacenter kan opvangen bij een stroomstoring. Meer dan genoeg tijd om onze noodstroomgeneratoren op gang te brengen of de storing te verhelpen. Alle componenten zijn dubbel uitgevoerd. Valt er bijvoorbeeld een airco uit, dan neemt de ander het geruisloos over. Wij draaien altijd door!”

De tekst gaat verder onder deze foto

Unicool_Enschede_25.jpg

Samenwerken

“In 2018 werd ons harde werken bevestigd met een ISO 270001 en NEN 7510 certificering. Inmiddels hebben we twee vestigingen in Enschede, een in Hengelo en in Doetinchem en bestaan onze diensten uit: colocatie, rackspace al dan niet volledig afgescheiden van andere servers, internetverbinding, remote hands en cloudoplossingen zoals IAAS. We draaien met een jonge en enthousiaste club mensen. Wij houden van uitdagingen en werken graag samen met technische partners. De samenwerking met UniCool is daar een mooi voorbeeld van.”

Elite Partner Schneider Electric 

Roland en Martijn van UniCool kennen elkaar al uit een eerdere werkrelatie. “Martijn stapte over naar UniCool en we hielden contact met zo nu een dan een berichtje via LinkedIn. Toen ik zag dat UniCool elitepartner van Schneider Electric was, was dat voor mij de trigger de band weer eens aan te halen. Wij hebben bewust gekozen voor koelinstallaties van Schneider en willen het bij uitbreiding ook graag bij datzelfde merk houden. Sinds het vertrek van Martijn liep de samenwerking met onze leverancier minder soepel en onze vaste monteur, die ons machinepark bij uitstek kent, waagde eveneens de sprong naar UniCool.”

Duurzame visie

“Vandaag is weer een duurzame stap gemaakt. UniCool plaatst een heel energiezuinige koelunit. Een traditioneel aircosysteem verbruikt veel stroom. Dit nieuwe systeem gebruikt de buitentemperatuur, die in Nederland zeker driekwart van het jaar kouder is dan 20 graden, om te koelen. Het nieuwe systeem heeft alleen ventilatoren en pompen aanstaan en geeft dezelfde koelcapaciteit als de traditionele airco. Een investering in een beter milieu, een schonere toekomst en rendabel op de lange termijn, omdat op stroom bespaard wordt. In die duurzame visie hebben InterDC en UniCool elkaar gevonden. Klanten kiezen ook milieubewuster en gemeenten stellen eisen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.”

De tekst gaat verder onder deze foto

Unicool_Enschede_40.jpg

Return on investment

“We hebben het over een grote investering en dan is het gebruikelijk meer partijen te benaderen voor een oplossing en aanbieding. Bij de gunning aan UniCool gaven transparantie in communicatie, in het bijzonder over de kostenopbouw en inzicht in ‘return on investment’ de doorslag.”

Zelf de regie

“UniCool levert en bouwt de installatie ter plaatse. Deze is geconfigureerd uit heel veel Schneider Electric onderdelen. Het is een hele operatie. De besturing van alle software en componenten in onze gebouwen, doen we bewust zelf. Wij willen zelf de regie hebben om razendsnel te kunnen schakelen. Vandaar ook de keuze voor één merk. We schakelen UniCool alleen in als het echt nodig is en dat is een beetje anders dan het bedrijf gewend is. Daarover communiceren we open met elkaar en kunnen we rekenen op wederzijds begrip.”

UniCool.png

Home > Actueel > Project InterDC

Project: InterDC

Het succesverhaal van onze klant InterDC
InterDC heeft vier datacenters in Oost-Nederland. Het bedrijf ‘huisvest’ data van bedrijven in Twente en de Achterhoek. Veilig en dichtbij ‘huis’. De groene datacenters draaien op 22% windenergie, 64% waterkracht en 14% biomassa. Voor de koeling ervan wordt sinds kort gebruik gemaakt van de temperatuur van de buitenlucht. Daarin speelde UniCool een prominente rol.

UniCool.jpg
UniCool in Enschede.jpg
UniCool.jpg
Contact
Bas Bosch.jpg

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Bas Bosch helpt u graag verder

bottom of page